Siirry suoraan sisältöön
renkaat

Renkaat

Rengasliikkeet vaihtavat renkaat ammattitaidolla

Kesärenkaat vaihdetaan alle keväisin, kun ilman lämpötila alkaa hiljalleen nousta. Nastarenkailla ei suositella ajamaan kovinkaan pitkään keväisin, sillä sulaneen lumen alta paljastunut asfaltti kuluttaa nastoja nopeasti. Näin ollen saatat pilata muutoin laadukkaat talvirenkaat. Lisäksi nastat kuluttavat asfalttia, joten kesärenkaisiin vaihtaminen kannattaa aina. Autokorjaamo tarjoaa sujuvan ja edullisen renkaiden vaihdon niin, että sinä pääset helpolla. Samalla voit tutustua muihinkin huoltamoiden palveluihin, kuten rengashotelleihin.

Renkaat tulee vaihtaa aina silloin, kun kausi vaihtuu. Syksyn pimenevien iltojen myötä lämpötila alkaa laskemaan ja öisin saattaa muodostua vaarallista mustaa jäätä. Silloin talvirenkaat tulevat tarpeeseen, sillä nastat auttavat autoilijoita pysymään tiellä huomattavasti helpommin. Turvallisuus onkin keskeinen osa autolla ajamista ja sen takia renkaisiin tulee kiinnittää huomiota, jotta ajaminen olisi mahdollisimman turvallista.

Talvirenkaat lisäävät ajoturvallisuutta

Syksyisin ja talvisin sääolosuhteet saattavat muuttua nopeasti, joten autoilijoiden tulee olla aina valppaana. Talvirenkaat tulee vaihtaa ajoissa, sillä jäätynyt tie on todella vaarallinen kesärenkailla ajettavaksi. Niiden laatuun on hyvä panostaa, sekä kulumista on syytä seurata tarkasti.

Talvirenkaita on kahta eri tyyppiä: nasta- ja kitkarenkaita. Nastarenkaat ovat näistä kahdesta se yleisempi vaihtoehto. Keskeisin ero nasta- ja kitkarenkaan välillä on se, että nastarengas pitää paremmin jäällä, kun taas kitkarengas on hyvä lumisella tiellä. Viime aikoina kitkarenkaat ovat kuitenkin kehittyneet merkittävästi ja niiden ominaisuudet saavuttavat jatkuvasti nastarenkaita.

renkaat

Kesä- ja talvirenkaiden vaihto samassa paikassa

Autokorjaamot ja rengasliikkeet tarjoavat ammattitaitoisen henkilökunnan palvelemaan sinua renkaisiin liittyvissä asioissa. Jos tarvitset renkaiden vaihtoa, se käy nopeasti ja kätevästi autokorjaamolla. Samalla voit pohtia sitä, haluatko vaihtaa renkaat seuraavankin kerran samassa paikassa. Jos vastaus on myönteinen, voit jättää toisen kauden renkaat huoltamolle ja he säilyttävät niitä seuraavaa vaihtoa varten.

Useiden autokorjaamoiden palveluihin kuuluu rengashotelli johon asiakas voi jättää renkaat säilöttäväksi seuraavaa sesonkia varten. Näin ollen sinun ei tarvitse huolehtia niistä, vaan renkaat pysyvät varmassa tallessa rengashotellissa. Renkaita säilytetään asianmukaisesti siten, että ne ovat valmiina käyttöön otettavaksi seuraavan kauden alussa. Voit siis levollisin mielin keskittyä ajamiseen, sillä korjaamot huolehtivat autosi turvallisuudesta.

Voit tilata kesärenkaat rengasliikkeistä ja autokorjaamoista

Kesärenkaat on tärkeä osa autoilua kesäisin. Rengasliikkeet ja autokorjaamot, kuten lonsinkumi huolehtivat oikeiden renkaiden valitsemisesta. Tällöin asiakkaan ei tarvitse etsiä niitä loputtomalta tuntuvasta valikoimasta. Asiantunteva henkilökunta löytää sinulle juuri sopivat renkaat, joten asiasta ei tarvitse ottaa ylimääräistä stressiä. Erilaisia malleja on lukemattomia, joten sen oikean rengasmallin valitseminen saattaa olla haastavaa. Lisäksi renkaiden tulisi olla sellaiset, että ne soveltuvat pohjoisen mantereen rankkoihin keleihin. Nopeasti muuttuvat olosuhteet luovat omat vaatimukset oikeanlaisille kesärenkaille.

Renkaat on vaihdettava aina syksyisin ja keväisin, joten autoilijoiden on oltava tuolloin tarkkana sääolosuhteiden muutoksissa. Kesärenkaat tulee vaihtaa maaliskuun aikana, jolloin talvirenkaat joutavat varastoon. Laki määrää myös sen, että talvirenkaat pitää olla alla taas viimeistään joulukuussa. Esimerkiksi Lonsinkumi tarjoaa erilaisia palveluita helpottaakseen autoilijoiden elämää. Rengasliikkeistä ja autokorjaamoilta löydät niin renkaiden vaihdon kuin niiden varastoimiseen liittyvät palvelut samasta paikasta yhdellä kertaa.