Siirry suoraan sisältöön

Rengashotelli

Rengashotelli tarjoaa säilytyspaikan renkaille

Renkaiden säilytys tarvitsee tilaa, jota on lähes aina liian vähän. Auton renkaiden kantaminen varastoon tai parvekkeelle on tuskaista puuhaa. Tästä kaikesta voi välttyä käyttämällä rengashotellien tarjoamia palveluita. Rengashotelli on helppo vaihtoehto säilytykselle. Renkaiden vaihtaminen on joka keväinen ja syksyinen toimenpide, joten siltä ei voi välttyä Suomessa mitenkään. Rengashotellit pitävät huolen siitä, että renkaat säilytetään asianmukaisissa tiloissa siten, ettei esimerkiksi aurinko tai kosteus pääse haurastuttamaan niitä.

Rengashotelli on loistava paikka renkaille. Talvisäilytys käy kätevästi, kun ammattilaiset huolehtivat autosi renkaista läpi pitkän talven. Renkaat säilytetään asianmukaisessa paikassa siten, että lämpötila ja muut olosuhteet ovat renkaille suotuisat. Arvokkaita renkaita ei kannata päästä altistumaan esimerkiksi auringolle tai kuumuudelle. Huonokuntoiset renkaat ovat turvallisuusriski ja niiden pitäminen hyvässä kunnossa on myös ympäristöteko.

Rengashotelli - talvisäilytys säästää aikaa ja vaivaa

Renkaiden talvisäilytys on sinänsä yksinkertainen toimenpide, sillä esimerkiksi häkkivarasto on hyvä paikka säilyttää renkaita. Renkaat vievät kuitenkin kohtalaisen paljon tilaa, joten tilan vuokraaminen rengashotellista ratkaisee tämän ongelman. Näin varmistat, että tilaa on riittävästi muille tavaroille.

Rengashotellin käyttäminen renkaiden talvisäilytystä varten on kätevää myös siksi, että renkaista ja vanteista huolehditaan asianmukaisella tavalla. Yleensä rengashotellien palveluihin kuuluu renkaiden ja vanteiden pesu. Lisäksi rengashotellin kautta saat varattua ajan helpommin renkaiden vaihtoon. Sesonki aikana ajanvaraaminen ei ole itsestään selvyys, sillä renkaiden vaihtoja tekevät yritykset ruuhkautuvat helposti.

rengashotelli

Renkaiden vaihtaminen omatoimisesti

Renkaat voi tietysti vaihtaa ja säilöä myös itse. Etuna on silloin se, että säästää rahaa. On kuitenkin tärkeää huolehtia turvallisuudesta renkaiden vaihdon aikana. Autot painavat paljon, joten työkalujen tulee olla tarpeeksi laadukkaat. Yksin ei kannata renkaita vaihtaa, sillä jos jotain sattuu tapahtumaan, on hyvä olla kaveri auttamassa.

Kun on aika vaihtaa renkaat on tärkeää varmistaa, että auto on tasaisella alustalla. Jos väännät pultit auki käsin, ennen auton nostamista kannattaa jokaista pulttia löysätä hieman. Näin välttyy siltä, että auto tipahtaa tunkilta rengasta irrottaessa. Kun olet nostanut auton renkaan ilmaan, kannattaa auton alle laittaa jonkinlainen lisätuki turvallisuuden varmistamiseksi.

Renkaiden säilytys onnistuu parhaiten hotelleissa

Renkaiden säilytys on tärkeää renkaiden eliniän pidentämisen kannalta. Asiantunteva rengashotelli, kuten lonsinkumi tarjoaa ammattitason säilytyspaikan renkaille. Auton renkaita ei tule säilyttää yli 25 asteen lämpötilassa. Samoin lämpötilan tippuminen alle nollan ei ole suotavaa. Liialle lämmölle tai pakkaselle altistaminen saattaa aiheuttaa renkaiden koostumuksen muutoksia, joilla on suora vaikutus sekä renkaiden elinikään että suorituskykyyn. Lisäksi niitä käsiteltäessä pitää olla varovainen, sillä esimerkiksi renkaiden heittäminen saattaa vaurioittaa renkaan kylkeä.

Rengashotelli on paikka, jossa ammattilaiset huolehtivat renkaista tavalla, joka sekä lisää niiden elinkaarta että pitää renkaat turvallisina. Renkaiden säilytys kotona on myös mahdollista. Säilytyksessä kannattaa ottaa silloin oikean lämpötilan lisäksi se, että niiden päälle ei saa kasata painoa. Paino saattaa nimittäin muuttaa renkaiden muotoa ja vaikuttaa niiden toimivuuteen. Helpoimmalla pääsee, kun hoitaa renkaiden vaihdon ja säilyttämisen rengashotellissa.