Auton hoitaminen

auton hoitaminen

Auton hoitaminen on tärkeää, sillä säännöllisillä huolloilla ja öljynvaihdoilla pidennetään auton ikää ja vähennetään kustannuksia pitkässä juoksussa. Öljyjen vaihto on syytä tehdä joka vuosi, jotta auton moottori pysyy hyvässä kunnossa. Moottoriöljyt tulisi yleensä vaihtaa noin 10 000- 15 000 kilometrin välein, mutta ne voi vaihtaa myös useammin. Uusi öljy voitelee auton moottoria paremmin ja tämän takia moottori kuluu hitaammin.

Auton hoitaminen on syytä tehdä kunnolla, sillä auton elinkaari pitenee huomattavasti, kun siitä pitää huolta. Vaihtamalla öljyjä, käyttämällä autoa pesussa sekä huolehtimalla jarruista ja iskunvaimennuksesta voi olla varma, että auto on sekä turvallinen että taloudellinen.

Autohuoltamot hoitavat renkaiden vaihdot ja autohuollot

Jos tarvitset autollesi renkaiden vaihtoa, voi autohuoltamot, kuten lonsinkumi, auttaa sinua. Rengasvaihtojen lisäksi ne tarjoavat asiakkaille erilaisia autohuoltopalveluita edulliseen hintaan. Autokorjaamot ovat yleensä kokonaisvaltaisia palveluntarjoajia, jotka hoitavat niin auton renkaat kuin jarrut kuntoon. Samasta paikasta voi saada kaikki tarvittavat palvelut autoon liittyen.

Auton hoitaminen kuuluu kaikille autonomistajille, joten siihen on hyvä perehtyä asianmukaisella tavalla. Huoltamot tarjoavat asiakkailleen renkaiden vaihdon sekä muut autohuoltopalvelut saman katon alla. Voit tuoda auton korjaamolle esimerkiksi vikakoodien lukemista tai jarruremonttia varten. Esimerkiksi Lonsinkumi tiloissa on myös rengashotelli, joten jos tarvitset säilytystilaa autonrenkaille, se on mahdollista autohuoltamoiden rengashotelleissa.

Korjaamot tarjoavat monipuolisia palveluita

Autohuoltopalvelut ovat kokonaisvaltaisia autokorjaamoita, joissa autosi voidaan huoltaa renkaiden vaihdon ohessa. Saat siis kaikki palvelut saman katon alta, jolloin vältyt turhalta ajamiselta ja säästät aikaa.

  • Renkaiden vaihdot
  • Rengashotelli renkaiden säilytystä varten
  • Monipuoliset auton huoltopalvelut

Öljyt tulisi vaihtaa autoon vähintään kerran vuodessa

Öljyjen vaihto on ajankohtaista vuosittain, sillä moottori tarvitsee toimiakseen voiteluaineita. Erityisen tärkeää vaihtaminen on silloin, kun ajaminen on pääosin kaupunkiajoa. Öljyt tulisi vaihtaa vuosittain kertyneistä ajokilometreistä huolimatta, sillä öljyn laatu heikkenee ajan saatossa. Öljyn laatu huononee nopeasti silloin, kun ajonopeus on joko todella korkea tai matala.

Öljyjen vaihto on syytä suorittaa säännöllisesti, sillä ajamisen myötä öljy kerää itseensä epäpuhtauksia. Lisäksi se kerää itseensä vettä, jolloin sen laatu heikkenee oleellisesti. Säännöllisesti vaihdetut öljyt lisäävät käyttöiän lisäksi toimintavarmuutta, sillä ääriolosuhteissa puhdas ja laadukas öljy lisää käyttövarmuutta. Öljyn vaihdon yhteydessä on hyvä uusia myös öljynsuodatin, sillä se on edullinen vaihto-osa ja parantaa huomattavasti öljyn laatua.